Júlia Massagué
Lucía Franco

Al voltant d’unes 300 dones es van manifestar ahir a la nit, 7 de març, pels carrers de Sant Andreu. La protesta va començar a les vuit del vespre a la plaça d’Orfila i va finalitzar cap a dos quarts d’onze a la plaça de Virrei Amat. La manifestació era exclusiva per a dones, lesbianes i trans, amb la reivindicació que els carrers han de ser també de les dones, sota la consigna “la nit és nostra”. Aquesta és la sisena manifestació nocturna feminista que s’organitza a Barcelona.

Mani nocturna 7M
Lectura del manifest al final de la manifestació

Es va llegir un manifest i es va fer homenatge a Berta Cáceres, l’activista pel medi ambient d’Hondures que va ser assassinada el passat dijous, a les dues viatgeres assassinades a Equador, que segons els mitjans de comunicació “viatjaven soles”, i es van mencionar també a les preses anarquistes.

La manifestació tenia un clar caire combatiu i s’hi van poder veure moltes torxes, bengales i cares tapades. Durant la marxa es van penjar cartells feministes i també es van fer pintades. En especial es van atacar bancs que es consideren representants del capitalisme que oprimeix les dones. En un punt del recorregut es va tallar la Meridiana i es va fer una pintada reivindicativa que deia “ni una menys”, per totes les dones assassinades i víctimes de la violència masclista.

La protesta precedeix el 8 de març, dia de la dona treballadora, en el qual es farà una manifestació unitària a les 7 del vespre a Plaça Universitat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.