Cristina Gironès Martín
Júlia Massagué Castells
Lucía Franco de Paz

El Grup de Dones Feministes LTBIA+ de la UPF va organitzar un conjunt d’actes amb motiu del dia de la dona treballador, per tal d’omplir la universitat de lluita feminista.

A primera hora del matí es podien veure unes pancartes amb noms de dones que rebatejaven els edificis de la Pompeu; tots excepte un tenen nom de personatges masculins. També es van penjar cartells amb fotografies de dones que han tingut un paper important en la història a tot el campus de Ciutadella; tot això per visibilitzar les dones que sempre han estat supeditades.

IMG_6260
Mural realitzat pel Grup de dones al pati de Jaume I

El mateix col·lectiu va enganxar frases als lavabos amb l’objectiu que l’estudiantat s’identifiqués amb el feminisme i positivitzant el concepte, sota la pregunta:“Has pensat que potser ets feminsta?”. Posteriorment van pintar un mural al terra amb el lema “aDONA’t“. 

Al mateix migdia, juntament amb el Grup d’Homes Feministes de la UPF, van organitzar un dinar popular i després es van llegir monòlegs i va actuar la cantant Bittah, ambdues activitats de temàtica feminista. Per acabar, es va marxar en columna cap a la manifestació unitària organitzada a Plaça Universitat, on van formar un bloc universitari amb altres companyes d’altres universitats.