Cristina Gironès

El passat 26 d’abril es van concentrar unes cent persones davant de la Catedral de Barcelona en motiu del Dia per la Visibilitat Lèsbica. L’objectiu era posar sobre la taula les reivindicacions i necessitats del col·lectiu.Les lesbianes són invisibilitzades per la societat masclista, lesbòfoba i patriarcal i, malauradament, sovint també queden relegades a un segon terme en la lluita pels drets LGTBI.

“Som amigues, som estudiants i som companyes de vida. Però sí, ens mengem les figues.”

Crida LGBTI, una organització que lluita per la inclusió de les sexualitats dissidents, va llegir un manifest on exigia una major visibilització del col·lectiu lèsbic i on feia una crida a la lluita, la participació i l’emancipació de les dones lesbianes que pateixen la doble discriminació.

Cg_Pj33WkAIj-3m
Crida LGTBI davant la Catedral de Barcelona.

“No accepten que les dones ens puguem negar a ser un objecte sexual dels homes, a fer-los de mares i cuidadores, i fer-nos càrrec de totes les feines que ells rebutgen perquè no s’adapten als seus paràmetres de masculinitat. (…) En definitiva, la sola existència de les lesbianes és un cop dur al patriarcat. Per això no volen que se’ns vegi.”

Així, Crida LGTBI denunciava les opressions que troben a la societat, tant en la mateixa lluita com en els espais de dones. Van fer una crida per superar i revertir les dinàmiques fal·locèntriques i heteronormatives que són tan presents, i van voler fer pal·lès la feina importantíssima que duen a terme en la lluita feminista i per l’alliberació sexual.

La concentració es va dur a terme sense cap contratemps, i hi van participar membres de la CUP Capgirem BCN, així com d’altres col·lectius feministes i LGBTI i persones independents.