Júlia Massagué Castells

Les Jornades Radicalment Feministes  comencen demà al Campus de Ciutadella de la UPF i ja compten amb 1.500 inscripcions. L’organització espera arribar als 2.000 en unes jornades que es preveuen “històriques”, ja que celebren 40 anys.

La inauguració de les jornades serà aquest divendres a les set de la tarda. En l’acte, entre altres activitats, es farà un castell íntegrament format per dones on hi participaran més de 130 castelleres de 25 colles d’arreu del territori. L’àmbit casteller va ser fins als anys 80 completament masculí, com molts altres en la nosra societat.

IMG_20160601_111916
Membres de l’organització en la roda de premsa de prentació a Ca la Dona.

Les jornades les organitza Ca la dona amb la col·laboració de més de 150 col·lectius feministes. En l’esdeveniment, que es desenvoluparà de divendres 3 a diumenge 5 de juny, hi haurà 75 taules de debat, tallers i projecció de documentals. Segons una membre del col·lectiu, “és destacable la diversitat de formats i grups, que aporten una gran pluralitat de feminismes”.

Les primeres jornades es van fer el 1976 al Paranimf, just sortint de la dictadura franquista i van ser “el primer gran esdeveniment feminista, una cosa revolucionària en el moment”, apunta la membre veterana del col·lectiu Montserrat Cervera. Les jornades s’anomenen radicalment feministes, ja que volen anar a l’arrel de les coses, impulsar un món on sigui possible viure d’una manera diferent i “crear un espai polític on es mostrarà que els feminismes estan més vius que mai”.

Altres activitats

A part de les nombroses taules, tallers i documentals que estan programats, hi haurà un espai impulsat per Fem Art, grup d’art feminista de Ca la dona que vol revolucionar la societat a través de l’art. Durant les jornades es farà un homenatge a l’artista feminista Judit Chicago.

Les jornades conclouran el diumenge 7 amb un acte d’ocupació del carrer i un dinar popular vegà a l’estació del Nord, on hi haurà festa feminista fins a les 20:30. Podeu trobar més informació en el programa.