Júlia Massagué Castells

Les quartes Jornades Feministes de Catalunya van començar ahir a Barcelona i transcorreran al llarg de dissabte i diumenge. L’acte de presentació va tenir lloc a les set de la tarda i va comptar amb la participació d’artistes com Marina Rossell.

Tots els actes es van desenvolupar de manera molt dinàmica, canviant els centres d’interès en un pati a vessar d’espectadores. Un grup de més de 100 dones castelleres de 25 colles diferents van actuar amb motiu de la presentació. Van fer tres castells de sis pisos i dos pilars de quatre, totes les construccions íntegrament femenines.

Després, l’organització i les dones que van participar en les primeres jornades del Paranimf l’any 1976 van fer un seguit de discursos. La presentació també va comptar amb la presència de la cantautora Marina Rossell, que va cantar un parell de peces, i amb l’actuació d’un grup de dones amb diversitat funcional.

IMG_20160603_201046_01
El pati Roger de Llúria era ple a vessar d’espectadores.

Cristina, una membre de l’organització recorda les jornades de fa quaranta anys i apunta que “el moviment feminista és l’únic moviment revolucionari, inclusiu i universal, que a més no s’acaba mai perquè sempre hi ha coses a fer”. Per altra banda, l’Estela, una altra membre de l’organització diu que “unes jornades com aquestes reuneixen moltes dones i pensaments feministes diferents i són un lloc per aprendre, conèixer-nos, compartir idees i maneres de pensar”.

Al pati Roger de Llúria de la Universitat Pompeu Fabra també s’hi pot trobar una exposició inspirada en l’obra “The dinner party” de Judy Chicago, pionera de l’art feminista estatunidenc. Hi han col·laborat artistes d’estils diversos i es podrà veure fins diumenge.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.